Fizioterapie

FizioTERAPie Brasov

Kinetoterapie - prezentare generala

Gimnastica medicală este efectuată de cadre medicale cu experiență în domeniul recuperării. Aceasta poate fi aplicată pe o gamă largă de patologii în funcție de indicația medicală.

Sala de kinetoterapie este dotată cu aparatură menită sa ajute la recupererea optimă a pacinetului.

Aparatul FISIOTEK 2000T permite flexia corectă și continuă a membrelor inferioare. Acesta poate fi utilizat la recuparea pacineților după intervenții chirurgicale la nivelul genunchiunui (menisc, proteze, intervenții artroscopice) sau al șoldului.

Fizioterapie Brasov
Kinetoterapie Brasov

Terapia cu unde soc (Shockwave)

Terapia cu unde șoc este folosită cel mai des pentru exostozele calcaneene (pinten/ ”cioc”calcanean). De asemenea, aceasta poate fi aplicată și pentru alte patologii precum: fasciita plantară, ahilodinie, calcifirerea tendoanelor, sindromul patellae apex etc.

Fizioterapie Brasov

Ca și efecte terapia cu unde șoc ajută:

la reducerea durerii plantare si la reproducerea de vase sanguine în zona tendoanelor și mușchilor

De asemenea, va ajuta la:

îmbunătățirea circulației sanguine si dizolvarea fibroblastelor de calciu

Nu in ultimul rand,

reduce tensiunea din tesut

Aceasta terapie este un tratament noninvaziv, usor de aplicat. Un mare beneficiu al acesteia este faptul ca atenueaza in mod rapid durerea si restaureaza mobilitatea. La aceste efecte se adauga, desigur, beneficiul de a fi un tratament noninvaziv si nechirurgical. Energia undelor practic stimuleaza procesele de regenerare a tesuturilor, a oaselor, a tendoanelor etc.

Acest tip de terapie este contraindicata femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de diabet. De asemenea, nu este recomandata persoanelor care poarta pacemaker sau care au boli vasculare, care sufera de tulburari neurologice sau care sufera de infectii locale.

Medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de iubire faţă de oameni.

 Iuliu Haţieganu

Clinica Sante Vie are in prezent posibilitatea executarii unei game variate de servicii de la analizele de laborator pana la consultatii medicale de diverse specialitati.

Magnetodiaflux (MDF)

Terapia cu unde electromagnetice poate fi aplicata pe o gama vastă de patologii precum stări postraumatice, plăgi, hematoame, afecțiuni reumatismale, afecțiuni neuropsihice, afecțiuini respiratorii, afecțiuni endocrinologice și ginecologice, patologii stomatologice etc.

Printre efectele Magnetodiaflux-ului se numără:

 • analgezia (scăderea durerii)
 • creșterea permeabilității selective a celulei
 • efectul sedativ
 • vasodilatația relativă.

De asemenea, are efecte bune in stres, dar si in oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (spre exemplu, post fracturi). Sub actiunea campului magnetic, apar anumite efecte favorabile ce duc la vindecarea ranilor, a necrozelor, dar si calusarea fracturilor si cicatrizarea plagilor.

Fizioterapie Brasov
Fizioterapie Brasov

Dus subacval - hidroterapie

Dușul subacval poate fi utilizat în patologii caracterizate de dureri periarticulare, contracturi musculare, algoneurodistrofie, reumatism degenerativ, sciatalgie, sechele postraumatice, patologii neurologice etc.

Acesta are acțiune similara masajului ajutând la:

 • diminuarea durerii
 • miorelaxare
 • decontracturarea zonelor de elecție
 • drenarea edemelor
 • stimularea circulației.

NOUTATI

Salina Pentru Tratarea Afectiunilor Respiratorii

Sedintele sunt conduse de personal cu inalta calificare in domeniu si sunt benefice pentru pacientii cu patologii respiratorii.

Parafina

Aplicațiile de parafină au ca și efect vasodilatația capilară, activarea metabolismului local, creșterea elasticității țesuturilor, decontracturarea regiunii pe care este aplicată și scăderea durerii locale.

Poate fi aplicată în:

 • afecțiunile reumatismale degenerative și inflamatorii
 • afecțiuni posttraumatice ale aparatului mio-artro-kinetic
 • circulație periferică deficitară
 • creșterea mobilității articulare etc.
Fizioterapie Brasov
Fizioterapie Brasov

Terapia laser

Printre efectele laserului se numără stimularea metabolismului celular, stimularea circulației arterio-venoase, antiinflamator, antialgic etc.

Poate fi aplicat în cazul:

 • dermatozelor
 • acneei
 • cicatrici
 • arsuri
 • nevrite
 • nevralgii
 • calusarea fracturilor
 • reducerea durerii.

MAI MULT

Ai o problema
medicala?

Vino in clinica Sante Vie pentru o consultatie de specialitate! Te asteptam cu servicii medicale de inalta calitate, realizate de profesionisti in domeniu.

Fizioterapie Brasov

Terapia cu unde scurte

Aparatul de unde scurte acționeză asupra țesuturilor profunde, prin încălzirea zonei pe care este aplicat fără a produce leziuni cutanate, crește necesarul de oxigen, stimulează metabolismul celular local. De asemenea, acest tip de terapie stimulează circulația locală și determină vasodilatația generală, este analgetic și miorelaxant. Clinica Sante Vie dispune de aparatura moderna pentru efectuarea acestui tip de tratament, dar si de personal calificat. 

Fizioterapie Brasov

Masajul

În cadrul clinicii se poate efectua masaj terapeutic, drenaj limfatic, anticelulitic, reflexoterapie dar și masaj de relaxare LA CEREREA PACIENTULUI. Masajul este o procedura ideala care te poate scapa de durere si care descreste intensitatea durerilor de cap. De asemenea, acesta ajuta sistemul imunitar si scade nivelul cortizolului (hormonul stresului). Masajul are multiple beneficii asupra sanatatii si poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si pentru relaxare.

Fizioterapie Brasov

Dispozitiv pentru drenaj limfatic

Aparatul pentru drenaj limfatic poate fi aplicat atât pe întregul corp, cât și pe zone limitate precum membrele superioare sau inferioare, în funcție de indicația medicală. Efecte: antiedematos, regenerarea cutanată, eliminarea toxinelor, miorelaxare. Indicații: edeme posttraumatice și postoperatorii, afecțiuni circulatorii, afecțiuni reumatismale, afecțiuni ale sistemului nervos, obezitate cu retenție hidrică.

Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.

 Michel de Montaigne

Clinica Sante Vie are in prezent posibilitatea executarii unei game variate de servicii de la analizele de laborator pana la consultatii medicale de diverse specialitati.

Baie galvanica

Poate fi aplicată în:

Baia galvanică este compusă din 4 cuve, 2 pentru membrele superioare și 2 pentru membrele inferioare. Aceasta poate fi alicată la cele 4 membre simultan sau la câte două membre selectiv, în funcție de patologia pacinetului și indicația medicală.

Băile galvanice ascendente, cu polii pozitivi la nivelul membrelor inferioare și polii negativi la membrele superioare, au efect stimulant asupra organismului în timp de băile descendente are efect sedativ.

Acest tratament este folosita pentru terapia durerii de origine nervoasa sau chiar si musculara. Actiunea curentului continuu se combina in mod perfect cu efectul termic al apei. Astfel, curentul este repartizat pe o suprafata mai mare a corpului. Pericolul de arsuri este inlaturat complet, deoarece densitatea curentului este mai redusa.

Fizioterapie Brasov

Terapia cu ultrasunete

Fizioterapie Brasov

Prin emiterea ultrasunetelor cu ajutorul traductorului, celulele din zonele pe care este aplicat sunt puse în mișcare având ca și efecte analgezia, miorelaxarea, decontracturarea, fibroliza etc.

Ultrasunetul este cel mai des utilizat în cazul fracturilor recente, deoarece scurtează perioada de calusare cu 50%. De asemenea, este utilizat și în cazul reumatismului degenerativ  sau inflamator, contuzii, entorse, luxații, scolioze, cicatrici, dermatomiozite, maladia Dupuytren, sechele post Herpes-Zoster, sindroame spastice etc.

436

Analize laborator

58

Medici specialisti

20

Specializari

9235

Pacienti fericiti

Curenti

Fizioterapie Brasov
Fizioterapie Brasov

Electrostimularea

Este cel mai des folosită în cazul parezelor sau paraliziilor nervoase. Aceasta ajută la prevenirea atrofiei musculare și la refacerea nervilor afectați. Vă așteptăm cu servicii complete de electrostimulare.

Curentul Trabert

Efecte: analgetic, excitomotor, hiperemiant. Indicații: atroze, stări postraumatice, afecțiuni abarticulare (tendinite, periatrite), dureri paravertebrale, dureri musculare etc.

Curentul diadinamic

Efecte: analgetic, hiperemiant, dinamogen, excitator, miorelaxant. Indicații: afecțiuni reumatice, traumatisme articulare, nevralgii, luxații, osteoporoză dureroasă, retracții aponevrotice.

Curentul TENS

Indicații: afecțiuni reumatice, stări dureroase posttraumatice, dureri din afecțiunile neurologice, cicatrici dureroase. Este foarte important de menționat că acest tip de curent poate fi aplicat la pacineții cu neoplasm (cancer).

Curenți interferențiali

Efecte: stimularea musculaturii scheletice, analgezia musculturii, vasomotor, biotrofic, miorelaxant, hiperemiant, decontracturant puternic. Indicații: radiculopatii, stări posttraumatice, artoze, tulburări ale circulației periferice, dureri la nivel paravertebral, dureri musculare.

Curentul galvanic

Acesta poate fi aplicat atât longitudinal, cât și transversal în zonele tratate. Efecte: analgetic, hiperemiant, stimularea circulației locale, resorbția exudatelor și edemelor locale. Indicații: nevralgii, agloneurodistrofie, crioparestezii, acrocianoză, pregătirea fibrelor pentru electrostimulare, cicatrici cheloiode, pareze, paralizii.

Sanatatea ta, prioritatea noastra

La Clinica Sante Vie din Brasov suntem dedicati clientilor si pacientilor care ne trec pragul. Sanatatea ta este prima noastra prioritate, si ne asiguram de acest lucru prin calitatea serviciilor medicale prestate.

MAI MULT

Lampa Sollux - Bela

Lampa Sollux este alcatuită din 6 becuri care generează radiații infraroșii cu efect caloric intens în zona pe care este aplicată. Printre efecte se numără analgezia, decontracturarea musculaturii, miorelaxarea.

Indicații boli reumatismale, diabet, afecțiuni inflamatorii, afecțiuni ale aparatului respirator, spondiloză, periatrite, artralgii, nevralgii etc.

Te intereseaza acest tratament?

Fizioterapie Brasov

Program:

Dr. Berariu Viorel (CNAS)

Specializare: Balneofizioterapie

Luni

-

Marti

09:00 - 12:00

Miercuri

13:00 - 16:30

Joi

09:00 - 12:00

Vineri

-

Sambata

-

Dr. Comsa Gabriela (CNAS)

Specializare: Balneofizioterapie

Luni

13:30 - 15:30

Marti

-

Miercuri

-

Joi

13:30 - 15:30

Vineri

-

Sambata

-

Ce doriti sa cautati?
Call Now Button