Recoltare probe materii fecale

Recoltare probe materii fecale Brasov

Recoltare probe materii fecale Brasov

De retinut

Recoltare probe materii fecale Brasov

Analiza materiilor fecale este indicata pentru descoperirea bolilor digestive de natura:

  • microbiana (febra tifoida, dizenterie, intoxicatie alimentara etc.): coprocultura;
  • parazitara (oua de paraziti intestinali): examen coproparazitologic;
  • precum si pentru stabilirea gradului de digestie a alimentelor, a prezentei sangelui in scaun etc.: examen coprologic.

Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, mintea și spiritul, ci și perspectiva unui om.

 James H. West

Clinica Sante Vie are in prezent posibilitatea executarii unei game variate de servicii de la analizele de laborator pana la consultatii medicale de diverse specialitati.

MAI MULT

Tehnica

Vor fi recoltate materii fecale proaspete, emise dimineata. Daca nu este posibil (mai ales la copii), produsul se va recolta si seara si va fi pastrat la rece pentru a nu fermenta. (Nu se vor pastra materiile fecale in frigider caci exista riscul infectarii alimentelor). Din scaunul proaspat, eliminat la closet pe o hartie sau pe un carton curat, cu o lopatica de lemn sau de material plastic, se recolteaza cateva grame din mai multe locuri (5-10 locuri diferite) din aceeasi priza.

In caz de constipatie, materiile fecale se vor recolta dupa luarea unui purgativ usor (laxativ). Se va avea grija ca materialele fecale sa nu se amestece cu apa sau urina. Este indicat ca fiecare persoana, mai ales in caz de boala, sa observe si aspectul scaunului: daca este colorat si ce culoare are, sau daca este necolorat, albicios, daca are urme de sange etc.

La recoltarea materiilor fecale pentru cercetarea sangelui (hemoragii oculte) sau pentru cercetarea digestiei alimentelor bolnavul va urma un regim alimentar special, recomandat de medic si nu se va lua nici un medicament cu 24 de ore inainte de analiza.

Te intereseaza acest tratament?

Recoltare probe materii fecale Brasov

NOUTATI

Salina Pentru Tratarea Afectiunilor Respiratorii

Sedintele sunt conduse de personal cu inalta calificare in domeniu si sunt benefice pentru pacientii cu patologii respiratorii.

Recoltare probe materii fecale Brasov

De retinut

Recoltarea pentru examen coproparazitologic

Recoltarea materiilor fecale pentru analiza oualor de paraziti se face in recipiente speciale, primite de la laborator. In cazul in care in scaun se observa viermisori sau fragmente suspecte de viermi intestinali acestia vor fi recoltati cu o pensa si introdusi intr-un vas de sticla sau de material plastic prevazut cu capac care se inchide ermetic.

Pentru ca acesti paraziti sa nu se usuce si sa se altereze, se va turna peste ei spirt sanitar, apa de colonie sau apa sarata si dupa aceea vor fi transportati la laborator.

Nu se vor transporta parazitii in hartie, in vata, deoarece exista pericolul de infestare a persoanelor care executa analizele.

MAI MULT

Ai o problema
medicala?

Vino in clinica Sante Vie pentru o consultatie de specialitate! Te asteptam cu servicii medicale de inalta calitate, realizate de profesionisti in domeniu.

MAI MULT

Recoltarea pentru coprocultura

Cand bolnavului i se recomanda coprocultura (cercetarea microbilor din scaun) el va solicita un recipient special, sterilizat, de la laborator.
Recoltarea materiilor fecale se va face ca si pentru ouale de paraziti. Nu se va utiliza insa nici un medicament (antibiotice, sulfamide, Mexaform etc.) inainte de analiza care ar putea distruge microbii din scaun.

Analiza materiilor fecale este obligatorie pentru urmatoarele categorii de persoane: cele care lucreaza in sectorul alimentatiei publice, copii care merg la gradinite, crese, bolnavii care au suferit de boli infectioase digestive (febra tifoida, dizenterie, holera etc.), calatorii care au sosit din tarile in care exista boli infectioase digestive.

Te intereseaza aceasta analiza?

Recoltare probe materii fecale Brasov
Ce doriti sa cautati?
Call Now Button